Sisteme de detectie si semnalizare incendiu

SIGURANTA – este elementul fara de care activitatile noastre zilnice nu ar fi posibile!
De aceea in lista lunga a sistemelor de securitate care functioneaza in prezent, lista care pe masura evolutiei tehnologiei devine din ce in ce mai mare, pe primul loc trebuie pozitionate sistemele de detectie si semnalizare incendiu. Societatea noastra livreaza, instaleaza si asigura mentenanta la sisteme de detectie incendiu de la cele mai simple centrale de detectie conventionale pana la sisteme de detectie adresabile cu un numar de peste 2000 puncte de detectie sau la sisteme de detectie prin aspiratie, cazul sectiei Ramplast din cadrul Oltchim SA Rm.Valcea.

Sistemele ofertate asigura o detectie incipienta, o localizare precisa a unui inceput de incendiu, un set de actiuni imediate si o semnalizare/alertare locala si la distanta.

gb-service-ro-sisteme-detectie-incendiu-a

Plaja de functii implementate este urmatoarea

detectie automata

semnalizare manuala

detectie ultrarapida prin aspiratie

detectie liniara de temperatura

detectie liniara de fum cu IR

detectie de flacara cu IR&UV

gb-service-ro-sisteme-detectie-incendiu-b

Integram sistemele de detectie cu sistemele de anuntare si evacuare, cu sistemele de stingere locala, cu sistemele de detectie a emisiilor de gaze toxice, cu trapele de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti, cu sistemele de control al accesului pe caile de evacuare sau cu sistemele de ventilatie si control lifturi. La ora actuala cel mai des folosite sunt centralele de detectie adresabile, mult mai inteligente decat cele conventionale, cu posibilitatea localizarii punctuale a detectorului aflat in stare de alarma. Fiecare centrala are un numar de 1 pina la 30 de circuite de semnalizare denumite bucle de detectie, bucle care functie de protocolul de comunicatie utilizat pot monitoriza si controla mai multe sute de dispozitive.

Elementele uzuale care se pot conecta pe bucla adresabila sunt:
– detectoare de fum
– detectoare de temperatura( rata de crestere a temperaturii sau fixe)
– butoane manuale pentru semnalizare incendiu
– interfete adresabile de intrari/iesiri care monitorizeaza instalatiile de stingere, ventilatia,
– module adresabile pentru conectare elemente conventionale,
– module adresabile de comanda cu relee auxiliare(ascensoare, ventilatie)
– module control inchidere/dechidere usi si cai evacuare incendiu
– sirene de interior si de exterior pentru alarmare in caz de incendiu
– activarea unui alt panou de alarma incendiu sau comunicator telefonic sau GSM catre un dispecerat de monitorizare si stingere incendiu.

Echipamentele de detectie incendiu furnizate de noi sunt produse de ultima ora si mai ales de o fiabilitate deosebita, de genul: Bentel, Polon Alfa, Detnov.